top of page
round small.png

🌱Susțin protejarea mediului înconjurător.

Adrian Giurgiu - Deputat de Mureș | Comisia de mediu și echilibru ecologic

Logo_USR-PLUS.png

  "În fiecare joi ne întâlnim pentru a discuta probleme, idei, proiecte și mai ales soluții."

Despre mine

    M-am născut în 1991, la Reghin, în județul Mureș, acolo unde am și copilărit. De la părinții mei am învățat că trebuie să muncesc și să fiu corect, ca să reușesc, mai târziu, să mă bucur de succese.

Comunitatea mică si mixtă în care am crescut m-a făcut să iubesc oamenii, indiferent de limba pe care o vorbesc și să-i respect în mod deosebit pe cei cinstiți.

vsds.jpg

2011

Am absolvit Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș, unde am fost inspirat de unii dintre cei mai buni profesori din județul Mureș și de la care am învățat că performanța se atinge prin disciplină, muncă inteligentă și prin lucru în echipă.

2013

Am fost unul dintre membri fondatori ai ONG-ului “Inițiativa Civică Reghin” și am demarat o mișcare amplă în orașul meu natal, prin care am încercat și am reușit să împiedicăm construirea unui combinat chimic în municipiul Reghin. Am fost determinat de convingerile mele privind nevoia de a proteja mediul înconjurător. M-au motivat puternic și numeroasele studii și cercetări efectuate atât în țară cât și în străinătate, privind impactul formaldehidei asupra sănătății umane și a mediului, dar și dovezile privind riscul pe care îl reprezintă un obiectiv SEVESO, în caz de accident. Am văzut cât de ușor erau ocolite legile pentru un investitor privilegiat și că aleșii locali nu puneau preț pe sănătatea și nici măcar pe viața oamenilor. Tocmai pe viața acelor oameni oameni care i-au ales.

2015

Am absolvit Facultatea de Construcţii, specializarea "Construcţii Civile, Industriale și Agricole”, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, devenind astfel inginer constructor.

În perioada studenției, am fost voluntar în mai multe ONG-uri, printre care și la Organizația Studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Am văzut acolo ce schimbări putem face prin implicare, atât în societatea civilă, cât și în structurile de conducere ale Universității.

 

2020

Am fost ales deputat pe listele USR PLUS Mureș în Parlamentul României, unde am fost desemnat membru în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic. În activitatea mea din Camera Deputaților mi-am propus să lupt pentru o Românie educată, modernă și pentru protejarea mediului înconjurător.

vszdvd.jpg
bottom of page